Tuleohutuse ettekirjutuse on saanud kuus objekti (4)

KIIRE TÖÖ: Suitsuanduri saab ettekirjutuse korral juhtivinspektor Sulev Kallavuse sõnul paigaldada vähemalt nädalaga.
MAANUS MASING

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve on tänavu kontrollinud Saare maakonnas 125 objekti, neist on saanud ettekirjutuse 21, millest kuus kuulub Saaremaa vallale.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sulev Kallavus tõdes, et kontrollitud objektide arvu juures on ettekirjutuse saanute arv väike.

“Saaremaa inimesed on väga tublid tuleohutuse nõudeid täitma, nad on selles küsimuses mõistvad ja arusaajad,” märkis ta. “Teeme objektil paikvaatluse ja koostame protokolli, kus lepitakse kokku puuduste likvideerimise tähtaeg, kui tööde teostamine ei ületa mõistlikkuse piire. Näiteks saab lakke suitsuanduri paigaldada vähemalt nädalaga. Aga kui öeldakse, et läheb kuu, siis tekib arutelu koht, mis on mõistlik. Kui on vaja tuletõkkeuksi paigaldada, siis see protsess võtab pikemalt aega ja kui töödega läheb pikemalt kui kuu, siis me koostame ettekirjutuse.”

Kallavus ütles, et senimaani on Saaremaa asutuste, ettevõtete ja korteriühistute esindajad, kellega on tulnud tuleohutuse teemadel kokku puutuda, aru saanud, et need nõuded on eelkõige meie kõigi huvides ja siin tõsist vastuvaidlemist ei ole.

Samas lisas juhtivinspektor, et küll on mõned ettekirjutuse täitmise protsessid erinevatel põhjustel veninud.

“Praegu peavad evakuatsiooniteedel olema ustel “liblikad”, aga lukutarnija ei ole jõudnud neid nii palju maale tuua, kui poest ära ostetakse,” rääkis Kallavus.

Sulev Kallavus era- ja valla objektide vahel suuri erinevusi ei näe, küll aga on viimase majadele tõsisemad nõuded. “Mida rohkem oskan objektil näha, seda parem on meile kõigile,” märkis ta.

“Kui paari aasta pärast tehakse uus tuleohutuse kontroll ja selgub, et inspektor on midagi kahe silma vahele jätnud ja tuleb uuesti teha, siis on see palju hullem. Aga veelgi hullem on, kui tähelepanematuse tagajärjel mõni õnnetus juhtub.”

Print Friendly, PDF & Email