JUHTKIRI: Sarved sõlmes

Täpselt nädala pärast peaks algama hirvejahi hooaeg, kuid Saaremaal pole kindel, et 1. septembril, mis on juhtumisi ka laupäev, vägevat jahipäeva ikka tuleb. Maakonna jahindusnõukogu ei ole siiani saanud üksmeelele hirvede küttimismahus ja kui seda üksmeelt ei leita, siis seaduse järgi jahti alustada ei tohi.

Tõsi, jahindusnõukogu tuleb uuesti kokku 30. augustil ja tehniliselt on kokkulepe võimalik. Iseküsimus, kas selleks ka sisulisi eeldusi on. Vähemasti väljaütlemistes on maaomanike esindajad väljendanud kindlat jäämist oma seisukoha juurde, et hirvesid tuleb algaval jahihooajal küttida 1700 ja mitte ühtegi vähem. Kahjud on läinud nii suureks. Jahimehed aga põrutavad vastu, et kevadel oli ju põhimõtteline kokkulepe olemas, et kütitakse 1501 looma ja see oli nendesamade maaomanike ettepanek.

Kui seisukohad on jäigad, siis läbirääkimisteks paraku palju ruumi ei ole. Nagu hirvepullid oleks sarvipidi kokku läinud ja need nõnda risti ajanud, et enam teineteise küljest lahti ei saa.

Print Friendly, PDF & Email