Coopi töötajad pole rahul personaliotsusega (29)

TEKITAB MEELEHÄRMI: Ene Kallaste leiab, et hea juhi väljavahetamise korral tuleks arvamust küsida ka töötajatelt.
MAANUS MASING

Kuressaare Kaubaaida juhataja kohusetäitja võimalik üleviimine pahandas sealseid töötajaid, kes tahaksid ka ise selliste otsuste korral arvamust avaldada.

Saarte Hääle toimetuses helises eile hommikul telefon ja naishääl palus, et kas oleks võimalik ära kuulata Kaubaaida kaupluse töötajate mure seoses juhataja töö ümberkorraldamisega. Ajakirjaniku ja fotograafi saabudes oli õhkkonnast aru saada, et midagi on toimumas. Kaupluse juhataja kt Karin Salujärv keeldus kommentaaridest.

Seevastu toimetusse helistanud Ene Kallaste oli lahkelt nõus oma mure ära rääkima. Kuuldes ka teiste töötajate arvamust, selgus, et see pole vaid Kallaste mõte ja murejutt.

Juhtkond on nii otsustanud

Poes müüjana töötava Ene Kallaste sõnul teeb meelehärmi see, et kaupluse juhataja kohusetäitja otsustati viia teisele tööle. Nimelt oli Saaremaa tarbijate ühistu juhtkond kolmapäeval teinud sellise otsuse ja teavitanud ka asjaosalist. Kallaste sõnul on kaupluse juhataja väga hea juht ja poes kõik toimib. “Meie käes ei küsitud midagi,” nentis Kallaste.

Arusaamatuks jäänud otsuse kohta päris Kallaste päev hiljem müügisaalis juhtkonna liikmeid kohates aru, kuid sai vastu märkuse, et see pole õige koht. Eile hommikul tuli juhtkond siis töötajatega kohtuma. Kallaste sõnul oli finantsjuht Mai Takkis öelnud, et juhtkond on nii otsustanud. Igal ametikohal olevat oma töö ning igaüks tehku oma tööd. “Öeldi, et pole meie mure,” ütles Kallaste.

Kolm aastat ettevõttes töötanud Ene Kallaste sõnul jääb säärane otsus täiesti arusaamatuks. Ta on oma sõnul lojaalne töötaja, kuid töötajatesse suhtumine ei saa selline olla. Seda, et tema sõnavõttudel on ka mingid talle kahjulikud tagajärjed, Kallaste ei karda. “Ma olen lihtne inimene ja võin kõiksugu tööd teha,” ütles ta.

Coop Saaremaa juht Kalle Koov selgitas Saarte Häälele juhtumi tagamaid juhtkonna vaatevinklist, öeldes, et tegemist on eesmärgipärase personaliotsusega. Tema sõnul on Kaubaaida tulemused oodatust kehvemad ning kuna poodi ootavad ees ka suuremad uuendused, otsustati ametisse panna uus juht. Koovi sõnul on Karin Salujärv hea töötaja. “Ta on väga tubli ja toimekas,” kinnitas Koov.

Igal töötajal on oma töö

Kalle Koov ütles ka seda, et ettevõttes tuleb ikka ette juhtumeid, mille puhul töötajad tahaksid rohkem arvamust avaldada. See võimalus on neil ka olemas. Samas märkis Koov, et igal töötajal on oma töö, mida ta peab tegema. Kassapidaja on kassas ja juhtkond juhib ettevõtet. “Need ajad, kui töökollektiivid juhtisid ettevõtet, jäävad mõnekümne aasta taha,” sõnas Koov. Paraku tuleb seda tema sõnul vahel ikka meelde tuletada. Koov lisas, et Kaubaaidale on uus juht juba olemas. Tema sõnul on kaupluses sügisel oodata suuri ehitustöid ja ümberkorraldusi.

Print Friendly, PDF & Email