JUHTKIRI: Liha, piim, kala, leib

Toiduainetööstuste edetabelis leiduvate Saare ja Muhu ettevõtete hulk näitab, et selles valdkonnas pole saarerahval põhjust silmi maha lüüa. Huvitav on sealjuures see, et kõrgematel kohtadel figureerivad kalatöötlemisega tegelevad ettevõtted, keda on tabelis ka kõige enam.

Samas on esindatud kõik olulisemad toidutööstuse harud, lisaks kalale ka liha- ja piimatöötlemine ning pagaritööstus.

Loomulikult on saaremaine toidutootmine tunduvalt kirevama pildiga, kui edetabel näitab. Seal ei kajastu hulga mikroettevõtete tegevus, mille kulinaarne tulemus aga poodide lettidel või söögikohtade menüüdes täiesti olemas on.

Hea on kuulda, et kõik ettevõtjad tegelevad uute toodete arendamise või uute turgude leidmisega. Ja et tegijatel on piisavalt tahtmist ja ambitsiooni oma tegevust laiendada, kvaliteeti tõsta, uusi ideid leida.

Print Friendly, PDF & Email