Turumüüjad ei ole rahul uute müügilettidega (5)

Kuigi Kuressaare turg saab pärast renoveerimist kaasaegsem ja atraktiivsem, ei ole kauplejad rahul sinna paigaldatavate müügilettidega.

Turgu haldava OÜ Kuressaare Bussijaam juhataja Aare Lehtsi (fotol) ütles, et seoses turu avamisega oktoobri lõpus on müüjatel palju küsimusi ja eeskätt on neil etteheiteid uute müügilettide aadressil.

“Kauplejate sõnum on, et letid on visuaalselt ilusad, aga mitte praktilised,” märkis Lehtsi. “Arhitektid ja muinsuskaitsjad on letid heaks kiitnud, aga kauplejad ütlevad, et need ei sobi meie kliimasse, sest ei pea vihma ega tuult. Pealegi on lette vähe tellitud, sest poolemeetriseid on 18 ja meetriseid 10, peaks olema aga 30 meetrit rohkem.”

Teise probleemina on üles kerkinud asjaolu, et turuplats on uute kividega kaetuna kaldu, mis muudab lettide paigaldamise keeruliseks. “Eks me praegu tegeleme sellega, et asjad saaks lahendatud,” rääkis Aare Lehtsi. “Kallaku probleemi saime ära lahendatud ja lettidele tehakse täiendused juurde. Nende ehitajad panevad mutrid ja poldid alla, et saaks tasakaalustada.”

Kuressaare turul on aastaringselt 50–80 kauplejat ning renoveeritud platsile tuleb aiasaaduste, tööstuskaupade ja suveniiride ala.

Print Friendly, PDF & Email