TÄNAVAKÜSITLUS: Kas ja milliseid õigusi peaks abipolitseinikele juurde andma? (6)

Hans Dsiss: Ausalt öeldes mina ei tea üldse abipolitseiniku funktsiooni. Ma ei tea midagi nendest. Pole kohanud abipolitseinikke. Ma isegi ei tea, mis õigused neil praegu on. Ei tea, kas peaks rohkem õigusi olema ega ka seda, kas vähem. Jään vastuse võlgu.

Elari Kalmar: Ikka jah. Põhimõtteliselt samad õigused võiks olla, mis tavapolitseinikul. Kuid oskusi peaks ka olema ikka sama palju. Kui õigusi ja kohustusi on sarnaselt, siis võiks oskused ju ka samad olla. Kui mingi politseireid on, siis ega väga vahet ei tee, kas on politsei või abipolitsei, kui sa just selja pealt ei loe, mis sinna kirjutatud on.

Riida Kask: Teate, ma ei oska selle kohta midagi öelda. Kindlasti peaks olema, aga mul ei ole nendega lähemat kokkupuudet. Muidugi neid õigusi ja oskusi võiks neil alati rohkem olla, et kord oleks parem ja noortel oleks ohutum linnavahel liikuda. Oskused ja tarkused tulevad alati kasuks, ma leian. Aga see ettevalmistamine, et saada nad politseinikega samale tasemele… võib-olla see on küllaltki kallis ja riigil pole raha selleks. Nad peavad ikka olema ise distsiplineeritud. Õigusi peaks neil muidugi olema, sest mis nad seal ikka niisama seisavad. Kuid kas nüüd tavapolitseinikega võrdselt, seda ma ei oska öelda.

Annika Otsa: Ma ei oska sellele vastata. Ma ei tea, millised nende õigused ja oskused on, ei ole kursis ühesõnaga. Aga sama palju õigusi ikka ei võiks neil olla kui politseinikel, sest nad ei ole ju päris sama tasemega. Ma arvan, et oskused võiks küll samaväärsed olla.

Küsinud Hannes Iir
Pildistanud Maanus Masing

Print Friendly, PDF & Email