Sadhu jämmid läksid lõpuks pensionile (8)

LAVAL JA LAVA TAGA: Ürituse eestvedaja Toomas Leis (paremal) on alati ka ise aega leidnud jämmijatega ühineda.
JUSS LINDMÄE

Nädalavahetusel toimus Kuressaare kuursaalis viimane Sadhu jämm, kuid see ei tähenda sealsete lahedate muusikaürituste lõppu.

“Nii on jah. Elame duaalses maailmas ja iga asja algusesse on sisse kodeeritud ka lõpp. See on vältimatu. Küsimus on vaid ühe või teise asja elueas,” nentis jämmide korraldaja Toomas Leis. Ta lisas, et tema põhimõte on teha asju täpselt nii kaua, kui selleks on kirge ja jaksu.

Sadhu jämmiks jagus kirge ja jaksu sõprade ning fännide toel tervelt kümneks aastaks ja 36 ürituseks. Selle aja jooksul on olnud esinejaid ja artiste üle saja kokku kolmelt kontinendilt.

Leis tõdes, et Sadhu jämmil ja Kuressaare kuursaalil on viimased kaheksa aastat olnud hea koostöö Kuressaare kitarrilaagri ja Andre Maakeriga. Kui laager jätkab, siis on Kuressaare kuursaal Leisi kinnitusel valmis ka edaspidi olema hea koostööpartner ja kontserdikoht.

“See, et Sadhu jämm teenitud pensionipõlve pidama jääb, ei tähenda aga seda, et kuursaalis enam lahedaid kontserte või üritusi ei toimuks, sest nii nagu igasse algusesse on sisse kirjutatud lõpu kuupäev, on ka iga lõpp õnneks millegi uue algus. See on kosmiline seadus. Mil moel ja kuidas see kuursaalis teoks saab, seda näitab tulevik,” lausus Leis.

Print Friendly, PDF & Email