Vald ei hakanud 20. augustit eraldi tähistama (16)

Saaremaa tähistab Eesti taasiseseisvumispäeva kontserttuuriga “Mööda piiri”, mis toimub lossihoovis reedel kell 19 ja on kõigile tasuta.

Vallavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas ütles, et kuna see kaheksas linnas toimuv kontserttuur on nii suurejooneline üritus ja seda on kaua ette planeeritud, siis ei hakatud spetsiaalselt 20. augustil muid suuremaid üritusi korraldama. “Ka 17. augustil toimunud Kaarma XVII öölaulupidu võib nimetada taasiseseisvumispäeva tähistamiseks,” märkis ta.

20. augustil aga toimusid EV100 üheslaulmised üle Saaremaa erinevates paikades. Roobaka külas oli suvelõpupidu ja külalipu sissepühitsemine. Kõõru külas laulsid viie küla kogukonnad sisse oma lauluväljaku.

EV100 muusikaprogrammi kuuluv kontserttuur “Mööda piiri” liigub mööda Eesti piiriäärseid alasid Sillamäelt Tallinnani. Igas vanuses kuulajaile mõeldud laulude eesmärk on tuua rambivalgusse kaasaegne isamaaline mõte tekstis ja heliloomingus. Eesti riigi 100. sünnipäeva ajal on põhjust küsida, millest mõtlevad, mida soovivad ja mille üle rõõmustavad või valutavad südant meie armastatud teksti- ja laululoojad Tõnis Mägi, Ott Lepland, Olav Ehala, Rein Rannap, Mihkel Raud, Sven Grünberg, Siiri Sisask, Piret Rips, Mari Jürjens, Mari Kalkun, Margo Kõlar, Aare Kruusimäe, Maria Kõrvits, Madis Orav, Leelo Tungal, Helvi Jürisson jt.
Alver Kivi

Print Friendly, PDF & Email