Rahvas jõi ja tülitses

Eelmisel nädalal sai politsei Saaremaal kokku 46 väljakutset. Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juhi Matis Siku sõnul algatati 55 väärteomenetlust ja üks kriminaalmenetlus. Kainenema toimetati kolm meest ning nädalat iseloomustasidki rohked peretülid ja alkoholitarbimised.

Raskematest juhtumitest on Siku sõnul põhjust rääkida peretülist Pihtla piirkonnas. See kulmineerus esmaspäeva öösel füüsilise vägivallaga mehe ja naise vahel. Nimelt tekitas mees naisele tervisekahjustusi ja valu, lüües teda käte ja jalgadega ning tirides juustest. Politsei on selle juhtumi osas alustanud kriminaalmenetlust.

Esmaspäeva päeval kutsuti patrull aga Sõmera kauplusse, kus üks mees tülitas teisi kliente. Patrull toimetas purjus 41-aastase mehe tema elukohta.

Teisipäeval vajati abi parvlaeval Piret, kus alkoholijoobes mees ei võtnud enam jalgu alla. 49-aastane mees oli bussist maha jäänud ja vajas politsei andmetel liigse alkoholi tarvitamise tõttu abi sihtkohta jõudmiseks. Politseipatrull toimetas mehe parvlaevalt koju ja asi sai sellega lahendatud.

Kolmapäeval aitas patrull sihtkohta jõuda naisel, kes oli Kuressaares Smuuli elurajoonis koos tuttavaga ühiselt alkoholi tarbinud. Siis tüdines korterivaldaja aga külalisest ära ja tõstis ta välja. Politsei sai väljakutse, et väljatõstetu lammutab trepikojas, ning patrullil tuli 33-aastane naine tema elukohta toimetada.

Samas taktis möödusid ka nädalavahetus ja taasiseseisvumispäev – paljud purjutajad olid lihtsalt avalikus kohas tukkuma jäänud. Samuti ei suutnud mehed ja naised mitmes majapidamises ühist keelt leida. Tagajärjeks jällegi peretülid.

Liikluses tabati läinud nädalal üks juhtimisõiguseta juht ja kaks alkoholijoobes juhti. “Üks neist jõudis vahetult enne napsuse peaga vahelejäämist ühele parkivale sõidukile otsa tagurdada ja kahju tekitada,” ütles Matis Sikk. Kõnealune juhtum leidis aset Smuuli elamurajoonis pühapäeva öösel vastu esmaspäeva ning politsei on alustanud selle osas väärteomenetlust.

Politsei tuletab ka meelde, et kuna ilmad hakkavad kohati üha sügisesemaks muutuma, siis tasub ka autojuhtidel olla valvas keerulisemates oludes liigeldes.

Print Friendly, PDF & Email