JUHTKIRI: Inimene ja seadus (1)

Eesti on väike, kuid teatud puhkudel on vahemaad ometi üüratult, vahel suisa mõttetult suured. Nende jaoks, kes neid vahemaid läbides oma aega ja füüsist kulutama peavad.

Riik ja selle institutsioonid ei ole loodud mitte iseenda, vaid kodanike tarbeks. Ja kui institutsioonide siseselt on võimalik asju panna toimima nii, et see kodanike elu hõlpsamaks ja mugavamaks teeb, siis tuleb seda kindlasti teha. Siinkohal ei pea isegi mitte rõhutama meie saarelist olukorda, kuigi ainuüksi selles vaates võiks maksumaksjate kulul tegutsevad asutused näha võimalusi erisusteks.

Vähihaigetele kodukoha ligidal ravi võimaldamine oleks hulgale inimestele märkimisväärne leevendus, sest säästaks neid loendamatutest tundidest sõidu- ja jõudeajast. Selle mittevõimaldamine olukorras, kus kohalik haigla oleks suhteliselt hõlpsasti suuteline ja valmis osa mandril tehtavaid protseduure ise läbi viima, tundub suisa mõistmatu.

Küllap on seda takistavat seadusesätet siiski võimalik kogu süsteemi ohustamata muuta või leida mõni muu lahendus.

Print Friendly, PDF & Email