EV100 auks seigeldi “Hõbevalge” radadel

FOTO: KADRI PAOMEES

Läinud laupäeval korraldasid Pihtla jaoskonna naiskodukaitsjad koostöös Kõljala kultuuriseltsi Kevadega matkaseikluse ja matka “Hõbevalge radadel” Kõljala ja Kaali ümbruses. Rada läbis mitmeid “Hõbevalgega” seotud paiku ning tutvuda sai ka nii mõnegi teise põneva paigaga ümbruskonnas.

Osalejad said valida kahe marsruudi vahel – kontrollpunktidega matkaseikluse pikkus oli umbes 15 kilomeetrit ja matk 5 kilomeetrit, vahendas naiskodukaitse oma veebilehel. Kuna piirkonnas asub Saaremaa oluline vaatamisväärsus Kaali järv, keskenduti vabariigi 100. sünnipäeva puhul just sellest inspiratsiooni saanud Lennart Meri teosele “Hõbevalge” ja teose autorile endale.

Peakorraldaja, Pihtla jaoskonna esinaine Kadri Paomees oli päevaga väga rahul ja tänas kõiki abilisi, kes matka edukale kordaminekule kaasa aidanud. Veel tänas ta kõiki vapraid matkajaid ja tõdes: “Eriti tore oli, et ka kõik lühema raja matkajad tegid rajalt kõrvalepõikeid pikale rajale ja lahendasid mõned lisaülesanded. Rõõm oli matkajate suust kuulda, et nad osaleksid järgmisel aastal uuesti ja siis juba pikal rajal.”

Fotol istutavad Reekülas puud (vasakult) Liia Lätt, Eve Tuisk, Inge Vahter, Eevi Pao-mees ja Meinhard Vahter.

Print Friendly, PDF & Email