TÄNAVAKÜSITLUS: Saarte Hääl uuris inimestelt, kas Saaremaa turism tunneb millestki puudust ja kuhu nemad oma külalisi viivad? (11)

Mart Truu: “Ütleme nii, et nii vähest aega, kui seda hooaega on, on see ikkagi väga aktiivne minu arvates. Pigem millestki puudust ei tunne. Arvan, et Saaremaa võlu ongi pigem selles, et siin ei ole seda, mis võib-olla mujal on. See asjade puudus on minu arvates ka kohati positiivne vaheldus.

Traditsiooniline Kaali ja Angla ring ja linnusesse. Kindlasti ka lihtsalt mingisugused metsarajad – näiteks Koigi rappa minna. See on see, millele panustada minu arvates.”

Tarmo Piipuu: “Keeruline küsimus. Saaremaa nimi juba müüb. Meie uus valmiv kesklinn kindlasti, kui see ükskord saab autovabaks. Otseselt millestki puudust ei tunne. Enamasti on ikka selline vabakava, aga tahetakse käia lossis ja Kaali kraatrit vaatamas. Loss ongi võib-olla kõige esimene koht. Oleme siin Kuressaare lähiümbrusega hakkama saanud.”

Merike Kuldsaar: “Ikka võib alati midagi rohkem olla. Näiteks huvitavaid söögikohti võiks olla rohkem. Kui kesklinn korda saab, on jälle üks asi juures, jälle on midagi ilusamaks ja korda tehtud. Samas on turismihooaeg meil nii lühike, et seda ülal pidada on üliraske. Võtan mütsi maha nende ees, kes viitsivad sellega tegeleda. Ma ei oskagi öelda, millest puudus on, võib-olla midagi sellist, mida kasutaksid ka oma inimesed. Kuigi ma ei tea, kui palju Saaremaa inimene siin väljas käib talvel – talvel on ju kõik välja surnud. Mina isiklikult ei tunne oma inimesena millestki puudust.

Kui ma oma külalisi kuhugi viiksin, siis arvatavasti pankadele. Ja mitte üldsegi Panga pangale, võib-olla just need teised pangad, mis pole nii kuulsad. Siis kindlasti lossi, mereäärt vaatama, vanalinna.”

Madli Varik: “Saaremaal saab igal pool ringi sõita. Lastega ajaveetmise kohti võiks rohkem olla. Söögikohti on piisavalt. Äkki tõesti mingi batuudikeskus võiks olla, need põgenemistoad, mis mujal linnades on. Midagi sellist adrenaliini tekitavat, kuhu noored saavad minna. Meil olid sõbrad just siin, käisime Keskaja Elamuskeskuses.”

Priit Hioväin: “Ma ei teagi. See praamimajandus on jama, ülejäänud on okei. Kohti on siin küll, kuhu viia. Saaremaa on ilus koht. Kasvõi Saaremaale ring peale teha mööda maanteed.”

Maili Õigemeel: “Ausalt öeldes ei ole mõelnudki sellise asja peale. Selliseid külalisi pole eriti käinud, keda peaks ringi sõidutama. Ma arvan, et see aasta on väga palju inimesi. Ei tunne millestki puudust. Kindlasti on, mida näidata. Sõrve sääre tipp ja tuletorn, mis praegu on hästi kuum koht.

Küsinud Hannes Iir
Pildistanud Maanus Masing

Print Friendly, PDF & Email