Riigikogulane soovitab riigi põllumajandusmaade müügi peatada

Reformierakondlasest riigikogu liige Urmas Kruuse palub riigil peatada riigile kuuluvate põllumajandusmaade müük.

Endise maaeluministri Kruuse sõnul võitlevad põllumajandusettevõtted juba teist aastat raskete kliimatingimustega. Kui praegu hävitab saaki karm põud, siis 2017. aasta sügisel tekitas probleeme liigniiskus.

2018. aasta riigi eelarvesse peaks riigile mittevajalike kinnisasjade ja kasutusvaldusse antud maatükkide müügist laekuma 10,5 miljonit. “Põhimõtteliselt ma toetan lähenemist, et riik endale mitteolulist maad ei hoia, vaid realiseerib, aga keerulised kliimatingimused on pannud põllumajandusettevõtted finantsiliselt raskesse seisu,” osutas Urmas Kruuse. Tema sõnul ei suuda põllumajandusettevõtted praegu põllumaade avalikel pakkumistel võrdselt teistega võistelda. Sellepärast on põllumeestele väga oluline, et valitsus raskel ajal nendega arvestab ning põllumaid enampakkumistel maha ei müü, selgitas Kruuse.

Kruuse loodab oma sõnul, et riik ei vii talle kuuluvaid põllumaid praegu enampakkumistele. “Tegemist oleks eelarve mõistes väikese kuluga, aga põllumeeste jaoks suure märgilise suhtumisega,” sõnas Kruuse.

Print Friendly, PDF & Email