Aste klubi sai uue kuue (4)

Kolmapäeval, 22. augustil kell 17 avatakse Aste alevikus pidulikult uuenenud Aste klubi.

Aastaga on hoone läbinud uuenduskuuri alates katusest ja fassaadist sisetööde ning lavatehnika ja mööblini välja. Uuendustööde käigus sai hoone pinda juurde 306,4 ruutmeetrit.

Ehitustööd tegi Tesman AS ja sisekujunduse disainibüroo Artmeeter OÜ. Maja interjööris on kasutatud Kaarma kihelkonna vöömustrit. Hoone renoveerimine koos heli- ja valgustehnika ning mööbliga läks maksma 823 450 eurot.

Aste klubis hakkab nüüd lisaks rahvamajale tööle noortekeskus ja uuendusena raamatukogu.

“Minu suur lootus on, et uuest renoveeritud majast saab tõeline kogukonnakeskus, kust iga inimene leiab endale midagi põnevat,” ütles Aste klubi juhataja Triino Lest (fotol). Kuna ühe katuse all leiab endale koha kolm erinevat asutust – noortekeskus, raamatukogu ja rahvamaja – siis peaks sellega olema tema sõnul kaetud paljude erinevas vanuses inimeste huvid.

“Maja planeerides oli meie suur soov teha sellest üks tervik, et inimesed ennast siin alati hästi tunneksid. Loodan, et kogukond võtab maja kenasti vastu,” avaldas Lest lootust. Ta lisas: “Meie kõige suurem tänu kuulub SA Lääne-Saare Kultuurivara tegevjuhile Pille Mägile, kes on selle hoone ehitust juhtinud suure kirega ning on proovinud täita kõiki meie soove, et maja saaks just selline, nagu oleme soovinud.”

EV100 kingitusena uuenenud Aste klubi avamispeol osaleb ja lindi lõikab läbi kultuuriminister Indrek Saar. Pärast pidulikke kõnesid alustab kell 18 oma bändiga esinemist Jüri Pootsmann. Ühtlasi on see tänavuse suve ainuke Jüri Pootsmanni kontsert Saaremaal ja see on tasuta.

Kõigile külalistele pakutakse avamispeol ka torti.

Print Friendly, PDF & Email