Tänavune Salme viikingiturg keskendub puutööle

Juba kolmandat aastat Salmel peetava viikingituru peateema on seekord puutöö.

Täna avatavas viikingilaagris saab kolme päeva jooksul kaeda palgilõhestamist ja -tahumist, puitnõude treimist ja tõrvakeetmist. Soovijad saavad meistri käe all teha endale ka isikliku puulusika. Käe saab külge panna ka Salme sepipaja viimastele viimistlustöödele.

Salme viikingiturg on Skandinaavia eeskujul loodud ajaloohuviliste suhtlemise, kauplemise, teadmiste ja oskuste jagamise ja esitlemise paik.

„Spetsiaalselt selleks puhuks püstitatud viikingiaegses laagris pööratakse suurimat tähelepanu just igapäevaelu tutvustamisele – käsitööoskuste, tarbeesemete, rõivaste ja muu juurdekuuluva. Turul on erilist rõhku pööratud ajastutruudusele, et viia külastaja justkui viikingite igapäevaelu keskele,“ selgitas ürituse üks korraldajaid Hardi Lipand.

Külas on ka viikingilaevad ja soovijatele tehakse laevasõite ning antakse ülevaade ajaloolistest meresõiduoskustest.

Täna õhtul kell 19 on Salme jõesadamas võimalik kuulata arheoloog Marika Mägi loengut “Eestlastest viikingid Põhjala saagades”, laupäeval kell 13.30 selgitatakse välja parim viikingilaeva meeskond, kell 16 saab vaadata Salme vallateatri tükki “Viikingitütar Ragna”, kell 17 rannas viikingite pallimänge ja kell 19 kuulata jõesadamas ansambli LÜÜ-TÜRR kontserti.

Laager pannakse kokku pühapäeva pärastlõunal.

Print Friendly, PDF & Email