Eesti saarte mängudel Saare maakonnast 26 sportlast

Laupäeval Kärdlas toimuvatel VII Eesti saarte mängudel osaleb 25 saarlast ja üks muhulane.

Anton Kaljula Hiiumaa spordiliidust ütles, et mängudel osalemisest on andnud teada Saaremaa, Muhu, Kõinastu ja Hiiumaa.

“Nimeline ülesandmine toimub võistluspäeval, seepärast teistelt saartelt osalevate sportlaste taset ei oska arvata,” lausus Kaljula. “Kuna kergejõustikus toimuvad aga paralleelselt ka Hiiumaa meistrivõistlused, siis võõrustajate poolt on sportlased tipptasemel ja loodame, et enamik medaleid jääb Hiiumaale.”

Eesti saarte mängudel võisteldakse kergejõustikus, rannavõrkpallis, mälumängus, tänavakorvpallis ja tennises. Saaremaa on esindatud kolmel esimesel alal.

Eesti saarte mängud korraldab Hiiumaa spordiliit koostöös Hiiumaa valla ja Hiiumaa spordiklubidega.

Eesti saarte mängudest on osa võtta lubatud Eesti saarte püsielanikel ja suvesaarlastel. Püsielanikega saarte või laidude eest võivad võistelda ka selle omavalitsuse elanikud, kelle haldusterritooriumil saar või laid asub. Iga sportlane võib võistelda ainult ühe saare eest.

Print Friendly, PDF & Email