JUHTKIRI: Kas põnev on alati tarvilik? (1)

Lossi tänava ehitustööde käigus paljandunud vana tänavasillutis on taas üles õhutanud vaidluseleegi, et kunagine munakivisillutis tuleks ikkagi ajaloo ja atraktiivsuse huvides säilitada.

“Sellepärast tuleksid turistid siia,” ütles üks linnakodanik eile Saarte Hääle lehemehele. Paar kuud tagasi ilmunud leheloos arvas aga üks vanahärra, kes lapsepõlves on samal sillutisel mänginud ja rattaga sõitnud, et peavad ikka rumalad olema, kui sellise liiklemist raskendava teekatte alles jätavad.

Loomulikult oleks ajaloo ja turismi huvides väga äge, kui selline teekate säiliks. Paraku on sillutisevaidlus oma olemuselt paljuski emotsionaalne teema. Vallavalitsus tellijana tahab loomulikult pääseda võimalikult kergelt. Tasub korraks mõelda nende vaatevinklist, kuidas kümneid sentimeetreid tänasest tänavapinnast allpool asuv sillutis siis üldpildiga kokku liita.

Kindlasti oleks tellija pidanud selliste asjade peale mõtlema juba enne tööde algust. Nüüd on vaja leida kuskil kesktee. Kuidas teha nii, et põnevad asjad klapiksid kokku tarvilike lahendustega.

Print Friendly, PDF & Email