MURETTEKITAV TREND: 33 vigastatud ja kolm surnut (9)

Rainer Antsaar

Liikluspilt ei anna põhjust Saaremaal tänavuse aastaga rahul olla, liikluses on Kuressaare politseijaoskonna juhi Rainer Antsaare sõnul sel aastal viga saanud 33 ja surma kolm inimest. Seda on rohkem kui viimastel aastatel sama ajaga.

Alates möödunud nädalavahetusest panustab politsei tema sõnul liiklusjärelevalvesse senisest rohkem. “Kuna politseinikke aga juurde ei tule, peame mõtlema, kuidas olla järelevalves tõhusamad või teha järelevalvet mõne muu tööülesande arvelt,” tõdes Antsaar.

Nii on nad näiteks otsustanud, et politseipatrullid tegelevad augustis liiklusjärelevalvega kogu selle aja, mis jääb vabaks väljakutsete teenindamisest, eelkõige keskendudes ohtlikes kohtades kiiruse mõõtmisele ja liikluse rahustamisele.

Senisest enam panustavad augustis liiklusjärelevalvesse ka piirkonnapolitseinikud. “Nii näiteks kontrollisid nad hiljuti teistest üksustest iseseisvalt seda, kas liiklejad kasutavad turvavarustust või siis tegelevad rooli taga kõrvaliste asjadega,” selgitas politseijuht.

Rainer Antsaare arvates võiks igaüks meist alustada iseendast, mõelda, millised on tema liiklusharjumused ja millist eeskuju ta teistele annab. “Korralikke ja teistest hoolivaid liiklejaid on ju tegelikult palju rohkem kui ohtuseadjaid,” sõnas ta. “Ehk aitab seegi, kui räägime lähedasega, kes liikluses kipub kihutama, joobnuna rooli taha istuma või mobiiliga rääkima, sellest, et hoolime temast ja tahame, et ka tema hooliks nii endast kui ka teistest.”

Tegelikult võiksime kõik politseijuhi sõnul meeles pidada ka seda, et liiklus ei ole kohtusaal, seal ei pea alati jäigalt oma õigust taga ajama. “Tahame ju kõik, et nii meie lähedased kui ka teised liiklejad turvaliselt koju jõuaksid. Seega tasub liikluses silmad lahti hoida, üksteisega arvestada ja olla ettevaatlik. Olenemata sellest, kas oled jalakäija, jalgrattur või autojuht.”

Antsaar loodab oma sõnul, et nii politsei panus kui ka see, et liiklusolukorda teravalt meedias kajastatakse ja ühiskonnas arutatakse, aitavad tänavuse murettekitava trendi ringi pöörata.

Print Friendly, PDF & Email