Erilised purjetajad nautisid meresõitu

RAUL VINNI

Merepäevade ajal toimus laupäeval Kuressaare jahisadamas erivajadusega inimestele mõeldud projekti ”Erilised purjetajad” osaüritus.

Samasuguseid üritusi korraldatakse ka Tallinnas ja Pärnus. Saaremaale oli purjetama tulnud ligi 30 erivajadusega inimest. Saarlastele lisaks oli purjetamishuvilisi nii mandrilt kui ka näiteks Lätist. Pärast sissejuhatust said inimesed juba ise purjepaati istuda ning kogenud roolimehe käe all merel käia.

Üritusel lõid kaasa Saaremaa merispordi seltsi treenerid ja noorpurjetajad. Kuressaares jagas nõuandeid ja infot parapurjetamise võimaluste kohta Eesti ainus parapurjetaja, SMS liige Anre Nõmme, kes fotol teeb meresõitu Leedri küla noormehele Fred Erik Kuivjõgile.

Suure abijõuna olid kaasa löömas töötukassa kohalikud töötajad.

Parapurjetamise projektijuhi Külli Haava sõnul kompas Kuressaares toimunud üritus juba niigi korraldajate võimekuse piire, sest 30 erivajadusega inimest on üsna suur hulk, pealegi lisandusid neile veel saatjad.

Erivajadusega purjetajaile käis häid soove ja tervitusi andmas ka lauljatar Getter Jaani, kes samal õhtul merepäevadel esines.

Print Friendly, PDF & Email