Ühistu nõuab pakendikonteinerite äraviimist (9)

MÕÕT TÄIS: Kolmapäeval olid Roomassaare poe juures avalikud pakendikonteinerid silmini täis ja nende ümbert võis leida nii segaolmejäätmeid kui ka pakendeid, mida Eestis ei turustata.
STÜ

Saaremaa tarbijate ühistu palub vallal teisaldada Kuressaares Roomassare kaupluse juures asuvad pakendikonteinerid, kuna ei ole tagatud nende õigeaegne tühjendamine ja territooriumi heakord.

“Oleme korduvalt juhtinud kohaliku omavalitsuse tähelepanu asjaolule, et kasutate õigusliku aluseta eraõigusliku juriidilise isiku kinnistut avalike pakendikonteinerite paigutamiseks. Mis kõige hullem, te ei suuda sealjuures tagada nende kõige elementaarsemat korrashoidu,” märkis Saaremaa vallale kolmapäeval saadetud pöördumises STÜ juhatuse esimees Kalle Koov.

“Tavakodanikele ei ole selge, et tegemist ei ole ettevõtte jäätmetega, mistõttu oleme pideva kriitika all korrastamata kaupluste ümbruse pärast,” lisas ta. Pöördumisega kaasnevad ka fotod ületäitunud konteineritest ja nende juurde ladestatud pakenditest, paberi- ja ka olmejäätmetest.

Koov palus pakendikonteinerite ümbruse Liiva tänaval Roomassaare kaupluse territooriumil kohe koristada ning hiljemalt selle aasta 1. augustiks konteinerid nimetatud asukohast teisaldada.

Abivallavanem Mart Mäeker märkis, et konteinerite ümbrust koristab igapäevaselt Kuressaare Linnamajandus. Asukohaküsimusega hakatakse tegelema järgmisel nädalal, kui vallavalitsuse jäätmete peaspetsialist on puhkuselt tagasi.

“Peab ütlema, et konteinerite probleem kordub igal suvel seoses inimeste arvu mitmekordistumisega. Samas proportsioonis kasvab kaupluste klientide arv ja kindlasti ei rahulda prügiprobleemi kaupluse ukse kõrval asuv väike prügikast,” lausus ta.

Print Friendly, PDF & Email