Saare KEK avab kuuks ajaks uksed muuseumina (3)

Tänasest on uue omaniku käe all renoveeritud Saare KEKi fuajee kuuks ajaks väikese piletiraha eest avatud kõikidele huvilistele.

Helle Susi

“Seinad ja laed said paneelini puhastatud ning kaetud uue loodetavasti püsima jääva viimistluskuuega. Oleme pikalt ilma katuseta seisnud maja riskidega arvestanud, väikseid viimistluskihi ohvreid tuleb kindlasti. Maja kuivab lõplikult veel vähemalt aasta,” sõnas hoone omanik Helle Susi.

Majas sees on säilitatud kõik, mida vesi polnud liigselt kahjustanud – algne marmortrepp, originaalspooniga siseuksed, puidust käsitsi tahutud käsipuud, metallist trepipiire, terrazzopõrand.

“Ruumide viimistlemisel hoiame lihtsat selget ja heledat joont, et maja arhitekti Marika Lõokese loodud arhitektuur saaks kogu oma hiilguses esile tõusta,” selgitas Susi. Ta lisas, et eelmisel nädalal maja külastanud Eesti arhitektuurimuuseumi kuraator Carl-Dag Lige nimetas maja oma üheks Eesti 20. sajandi arhitektuuri lemmikuks.

Fuajee jääb igapäevaselt avatuks umbes kuuks ajaks, edasi teenindatakse külastajaid ettetellimisel.

Print Friendly, PDF & Email