Väikesaarte laulupidude sari jõudis lõpuks Saaremaale

PANI KÜLA KIHAMA: Sajad laulupidulised tõid Kihelkonnale lusti ja elevust. Rongkäiku on siirdumas (vasakult) Katrin Kurvits ja Mare Kurvits.
MAANUS MASING

Aastal 2010 Ruhnust alguse saanud väikesaarte laulupeod jõudsid sel suvel Saaremaale ja üle 300 koorilaulja, tantsija ja pillimehe astus üles Kihelkonnal.

Varem on laulupeod toimunud Vilsandil, Pranglil, Vormsil, Naissaarel, Hiiumaal, Kihnus ja eelmisel aastal Muhus, mis oli ühtlasi ka Muhu uue laululava avaüritus.

Laupäeval süüdati traditsioonilise rongkäigu järel laulupeo tuli ja toimus kontsert Kihelkonna laululaval, õhtul peeti simmanit Untsakate pilli järgi. Pühapäeva hommikul kõlas puhkpilliorkestri kontsert “Kõik puhuvad” koos ühislaulmisega Kihelkonna kiriku kellakoja juures.

Esinesid Kihelkonna väärikate naistantsurühm Rukkilill (juh Virge Varilepp), ansambel Valleraa (juh Jaen Teär), Kihelkonna segakoor (juh Imbi Kolk), ERR segakoor (juh Hirvo Surva ja Kuno Kerge), EÜE Väinamere segakoor (juh Indrek Vijard), Tartu rahvaülikooli segakoor (juh Lauri Breede), Pagana segakoor (juh Kalev Lindal, Heikki Põhi), Hänike segakoor (juh Lauri Aav, Annika Land-Reisser), Saku puhkpilliorkester (juh Ants Reinhold), maaülikooli rahvatantsuansambel Tarbatu (juh Jaanus Randma).

Print Friendly, PDF & Email