Lühidalt KULTUURIST

Ajaloopäev vaatab tänavu hoopis tulevikku

Saarlased ja Saaremaa sõbrad Soomest kohtuvad Läänemere ajaloopäeval kümnendat korda. Homme kell 10 Kuressaare kultuurikeskuses algaval hommikuseminaril käsitletakse ajaloo asemel hoopis Soome ja Eesti tulevikku. Ettekandjad otsivad vastuseid küsimustele: kas Eesti ja Soome vajavad uusi visioone, kes neid loob, kas neid luuakse eraldi või koos. Ühtlasi arutletakse teemal – väikesed riigid muutuvas maailmas.

Ajaloopäeval esinevad president Kersti Kaljulaid, Soome poliitik, endine peaminister Esko Aho ja rahvusooperi nõukogu esimees Arne Mikk. Seminari moderaatorid on ajaloopäeva idee autor professor Jarmo Virmavirta ja Hannes Astok.

Ettekandjad esinevad emakeeles, tõlge vastavalt soome ja eesti keelde. Ajaloopäevale on vaba sissepääs. Seminar kestab ca kolm tundi.


Muhu kohvikute-päeval Ewa-Kaisa Plakki maalid

Pühapäeval, 29. juulil Muhu kohvikutepäeval saab Päelda külas Laasu Talukohwikus näha Ewa-Kaisa Plakki maalinäitust.

“Laasu talu perenaine Kairi Vaade-Kuusemets kutsus mind Muhumaale tegema maalinäitust ja tutvustama oma toodangut. Olen küll paaril korral näidanud oma kunsti Hiiumaal, aga nüüd on mul võimalus saada varvas ka Saaremaa ukse vahele,” selgitas kunstnik.


Teatrifestival toob Kärlale 35 truppi

Tänavune ülevabariiklik külateatrite festival toob Kärlale kokku 35 truppi, ühe lausa Soomest.

Pisut rohkem kui kahe nädala pärast, 10.–12. augustil toimuval harrastusteatrite festivalil löövad Saaremaalt kaasa Karja mõisamaja näitering, Tornimäe Tungal, Orezare, Saaremaa Teater, Kärla näiteselts, Taritu tubateater, Tornimäe näiteselts ja Salme vallateater. Soomest on külas Teatteri Wecando.

Mandrimaad esindavad teater TRET, Jõelähtme LavaGrupp, Maarjalill, Kanepi harrastusteater, Krabi külateater, EHH-teater, PadiseRahva teater, Oomeriteater, Rainbow, On 1 teater, KaRakTer, LendTeater, Saue seeniorteater, Vana-Vigala näitetrupp Topelt-Kiiks, Väike tantsuteater Meri, Pärnu-Jaagupi aleviteater Rändtirtsud, Kivi-Vigala rahvamaja näitetrupp Sõbra-Vägi, Kose näiteselts Kikerdis, Pajusi teater, Vilde teater, Mokakobin, Kiili harrastusteater, Kolmas Voorus, Salme teater, Teater E.H.K., Seasaare teater.

Print Friendly, PDF & Email