ÜLESKUTSE: Kõik Kihelkonna laulupeole!

Pidu algab laupäeval kell 18 rongkäiguga Kihelkonna rahvamaja juurest, millele järgneb laulupeo tule süütamine ja kontsert Kihelkonna laululaval. Õhtu lõpetab simman ansambli Untsakad pillide taktis ning pühapäeval kell 12 on kavas juba traditsiooniline hommikune kontsert “Kõik puhuvad” Kihelkonna kiriku kellakoja juures. “Puhuvad” Saku puhkpilliorkestri pillimehed ja lauldakse ühislaule.

Soovime oma peoga tähistada ka EV100 sünnipäeva. Kõik üritused on pealtvaatajatele tasuta!

Saarte laulupäevade idee käis välja kunagise Eesti üliõpilaste ehitusmaleva taustaga EÜE Väinamere segakoor, kui suures ühislaulupeo järgses tuhinas ei tahetud aktiivsest kontserttegevusest loobuda. Väinamere ja samuti üliõpilasmaleva taustaga Pagana segakoor korraldasid 2010. aastal Ruhnu I laulupeo, millele järgnesid X ülemaailmsete vilsandlaste päevade raames toimunud Vilsandi I laulupidu, Prangli I laulupidu ja seni osavõtjaterohkeim, Hellamaa laulupidu 2013. aastal Hiiumaal. Järgmisel, suure laulupeo suvel, võttis aastaks teatepulga üle Tõnu Kaljuste, kelle eestvedamisel toimus esimene laulupidu Naissaarel. Järgnes Vormsi esimene laulupidu ning eelmisel aastal korraldasime samuti esimese laulupeo Kihnus. Kui Ruhnus ületas esinejate arv püsielanike ja pealtvaatajate arvu pea kolmekordselt, siis edaspidi oli “jõuvahekord” juba vastupidine ja seni suurimal, Hiiumaa Hellamaa peol, kus osales kaks ja poolsada lauljat, tantsijat ja pillimeest, kuulas-vaatas pidu pea tuhatkond pealtvaatajat. Möödunud aasta Muhu laulupidu avas uue kauni laululava Hellamaal.

Laulupidude eesmärk on olnud Eestimaa saarte kultuuri ja traditsioonide tutvustamine, aga ka saada osa erakordselt kaunist ja mitmekesisest loodusest, mis on köitnud nii osavõtjaid kui kuulajaid. Igal saarel on jäänud laulupidu meenutama ühiselt istutatud laulupeo tamm.

Eveli Ait

Print Friendly, PDF & Email