Jyski testklient tuleb iga hommik poodi magama (19)

JÄLLE “TÖÖL”: Neljapäeva õhtul külitas Jyski-kass kaupluse välimüügialal, eile oli ta end aga poes järjekordsesse sängi heitnud.
ERAKOGU

Kuressaares aasta tagasi uksed avanud kodukaupade kauplusel Jysk on siinpool merd tegutsema hakkamisest saati olnud üks tõeliselt truu, ent veidi isemoodi klient – kass.

“Ta on algusest peale siin käinud,” tunnistas kaupluse juhataja asetäitja Rity Roomets. Algul ei julenud karvakera küll poodi siseneda ning tiirutas selle laoukse juures. Töötajatega tuttavaks saades muutus loom aga julgemaks.

“Me pole isegi aru saanud senimaani, mis põhjusel ta siin käib, sest keegi talle süüa siin ei anna,” kinnitas juhataja asetäitja. Ometi tatsub kass pea igal hommikul kaupluse avamise aegu kohale, leiab endale sobiva voodi või tugitooli – vahel heidab ka niisama põrandale –, vuntsib end puhtaks ning laseb siis südamerahuga nurru. Päris igakord ta poodi päris sisse ei tulegi, vaid peesitab kaupluse välimüügialal.

Kaupluse juhataja asetäitja sõnul elab sõbralik kass tegelikult üle tee asuvas kortermajas ja looma omanik on samuti kursis, et ta lemmik armastab tihtilugu poes käia. Kass ise tundub eakas ning poerahval pole lemmiklooma vastu midagi.

“Kontorist on öeldud, et ta võib senikaua käia, kui pahandust ei tee ja ta pole tõesti teinud siin mitte midagi,” tähendas Roomets. “Lihtsalt tuleb ja magab,” märkis juhataja asetäitja.

Ta lisas, et omalt poolt nad isehakanud “testkliendile” nime pole pannud. Samuti ei ole nad kassi seni tööle vormistanud, ehkki ta tõesti pea igal hommikul õigeaegselt “tööpostile” saabub, naeris Rity Roomets.

Print Friendly, PDF & Email