JUHTKIRI: Põud teeb liiga

Nii palavat suve ei mäletagi, tõdevad eakamad ja teised vähem soojalembesed inimesed, püüdes palavuse eest varju leida. Samas rõõmustab “tõeline suvi” neid, kes naudivad päikest ja sooja merevett. Kena külm pudel vett või karastusjooki ja muidugi ohtralt jäätist – mis elul nii viga, arvavad suvitajad.

Keda pikk kuuma- ja kuivaperiood aga sugugi ei rõõmusta, on põllumehed ja loomakasvatajad. Sõltub ju nende sissetulek ilmast. Teeb ikka meele mõruks küll, kui kuivus võtab nii viljasaagi kui ka loomasööda.

Kuna heina tänavu napib, on selle hind kõvasti kõrgem kui mullu. Kel heina müügiks juhtumisi piisavalt, saab selle müügist teenida kena kopika. Kel seda aga oma loomade jaoks ei jätku ning osta ka ei jaksa, sel pole vist muud lahendust kui vähemalt osa karjast maha müüa.

Print Friendly, PDF & Email