Baltic Workboats kaotas suure tüki kasumist (12)

Viimastel aastatel head minekut näidanud Saaremaa laevatootja Baltic Workboats AS kaotas mullu suure osa kasumist.

Kui 2016. aastal teenis laevatootja 2,8 miljonit eurot puhaskasumit, siis möödunud aastal 641 000 eurot. Ettevõtte käive suurenes 16 protsenti 31,4 miljoni euroni, selgub firma majandusaasta aruandest.

Möödunud aastal kasvas firma keskmine töötajate arv 30 protsenti. Aasta lõpu seisuga töötas seal 178 inimest. Baltic Workboatsi põhilised turud olid mullu Eestis, kuhu müüdi pea 13 miljoni euro eest, samuti Rootsi ja uue turuna Rumeenia. Suurimateks klientideks olid Eesti politsei- ja piirivalveamet ning Taani Loots.

Baltic Workboats investeeris möödunud aastal 4,1 miljonit eurot, mis on pea kaks korda enam kui tunamullu. Suurim investeering oli allhankijatele ühiselamu ehitamine. Ettevõte jätkas ka kai pikenduse ja sadama laienduse ehitamist, samuti laiendati tootmishoonet. Lisaks ehitas firma Tallinna Paljassaarde projekteerimisosakonna.

ASi Baltic Workboats peamine tegevusala on alumiiniumist töölaevade valmistamine ja turustamine. Alates aastast 2000 on ettevõte klientidele üle andnud enam kui 180 erineva suurusega töölaeva.

Peamised kliendid on Eesti ja teiste Euroopa riikide avaliku sektori asutused nagu piirivalve, politsei, tolliteenistused, kalakaitse, lootsi- ja sadamateenistused.

Baltic Workboats peab oma peamisteks sihtturgudeks Läänemere, Põhjamere ning Kaspia mere äärseid riike, kokkuvõtlikult Euroopast kuni Kesk-Aasiani.

Print Friendly, PDF & Email