Saare maakonnas 35 naiskütti (6)

Eesti 401 naiskütist 35 kuulub Saare maakonna jahiseltsidesse, millega oleme maakondade võrdluses kolmandal kohal.

Saaremaast rohkem on naisjahimehi Harjumaa (79) ja Tartumaa (52) seltsides.

Eesti jahimeeste seltsi andmeil jõudis jahitunnistust omavate naisküttide arv juulis 401ni. Kui 2010. aastal oli naiskütte 207, siis kaheksa aastaga on nende arv pea poole võrra kasvanud.

“Naiste tulek jahindusse on seotud paljuski sellega, et tänapäeva ühiskond on muutnud stereotüüpe ning see on soodustanud naiste aktiivsemast osalust jahinduses,” selgitas Eesti naisküttide seltsi tegevjuht Triin Roostfeldt.

Eesti jahimeeste seltsi kuulub 92 liikmesorganisatsiooni, sh Eesti naisküttide selts. Eestis on kokku 14 475 jahimeest, nendest 401 on naised. See on jahimeeste koguarvust pea 3%, mis on võrreldav põhjamaiste naaberriikidega. Valdavalt jääb naisküttide vanus vahemikku 26–40 eluaastat.

Print Friendly, PDF & Email