Lühidalt SPORDIST

Jaagup Kallas ja Aspirin Eesti meistrivõistlustel pronksil

Olustveres toimunud ratsutamise kolmevõistluse Eesti meistrivõistlustel võitis Jaagup Kallas hobusel Aspirin pronksmedali. Raske nädalavahetus lõppes kolmevõistlejatele takistussõiduga, millele Jaagup Kallas ja Luise Vevers läksid vastu kaksikjuhtimisega. Kahjuks eksisid mõlemad võistlejad ühel tõkkel ja nii langes Jaagup Kallas lõpuprotokollis kolmandale ja nooruke Luise Vevers neljandale kohale. Jaagup Kallase teine hobune Qiu de Toriel tõusis aga puhta takistussõiduga tugevale kuuendale kohale rahvusvahelises CIC1* klassis.


Urmo Auväärtile petankis hõbe

Pühapäeval toimusid Valgas Eesti meistrivõistlused petanki paarismängus. 1. Meelis Münt – Margus Berkmann, 2. Aimar Poom – Urmo Auväärt, 3. Merike Aava – Katri Aavekukk.

Osales 24 võistkonda.


Gerdo Pool noorte rannavolles hõbedal

Eesti noorte rannavolle karikavõistlused jätkusid neljanda etapiga Tartu rannakeskuses, kus mängiti neljas erinevas vanuseklassis. U16 noormeeste arvestuses tuli saarlane Gerdo Pool teisele kohale.

Saaremaa spordikooli õpilane Gerdo Pool mängis sellel korral Kohila VK mängija Egert Roodiga, kellega koostöö sujus iga mänguga järjest paremini. U16 poiste vanuseklassis oli osa võtmas 14 paari.


Kaisa Õunpuu rannavolles teine

Naiste rannavolle karikasarja neljanda etapi Nathan/McDavid Cupi Pärnus võitsid Kristi Nõlvak / Mari-Liis Graumann, kes alistasid finaalis 2:0 (21:16, 21:12) Erle Püvi / Kaisa Õunpuu. Pronksikohtumises alistasid Liina Kais / Kadi Mägi 2:0 (21:6, 21:13) lätlannad Ruta Ozolina / Krista Paegle, vahendab volley.ee


Kabetajad mängisid Hiiumaa meistrivõistlustel

Laupäeval toimusid Kärdlas Hiiu­maa 34. lahtised kabemeistrivõistlused, kus osalesid ka saarlased.

Nende võistluste senises ajaloos on Saaremaa kabetajatest esikolmikusse jõudnud Jaan Truu (1987. ja 2004. a), Hain Vaher (1991), Rein Kirst (2010 ja 2012) ning Heino Tammeaid (2017).

Esikoht on seni saamata, selleks on “kvaliteedikontroll” Hiiumaa meistersportlaste vendade Ristide näol olnud liiga range. Seekordsel võistlusel osales 10 kabetajat, neist 6 Hiiu- ja 3 Saaremaalt. Lisaks kuni 10-aastaste kabetajate Euroopa tšempion Priit Lokotar Harjumaalt.

Kindla esikoha päris 8,5 punktiga Raivo Rist, kellelt ainult Lokotar viigi kätte sai. Viimane oligi 7 punktiga teine, sest omavahelises partiis teda võitnud Jaan Truu tegi rea viike tahapoole jäänud kabetajatega ning jäi Lokotarist poole punktiga maha. Teistest saarlastest oli Ivar Truu 4,5 punktiga kuues ning Heino Tammeaid jagas 3,5 punktiga 7.-8. kohta.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email