Elamusfestivalil mitu narkojoobe kahtlustust (5)

Orissaares toimunud paljukiidetud 4000 osalejaga elamusfestival I Land Sound kutsus siiski esile ka vastakaid arvamusi müra osas ning politseile andsid tööd narkojoobekahtlusega külastajad.

Neljapäeval alanud festival oli politsei silmis üsna rahulik. Sel päeval oli vähem publikut ning üritust külastas keskmisest rohkem politseinikke, kes samal ajal Saaremaal koolitusel viibisid. Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Juhandi sõnul toimetas politsei festivalilt jaoskonda vaid ühe mehe, kes oli vägijoogiga selgelt liialdanud. ”Koostöö festivali korraldajatega on meil olnud hea ja tahaks kasutada praegu võimalust tunnustada festivali turvajuhti hea töö eest,” ütles Juhandi reedel.

Reede öö nii lihtsalt enam ei läinud. Kuressaare patrullitalituse vanemkoerajuht Silver Rattas tunnistas, et vahejuhtumeid oli rohkem. Nii peeti kinni noormees, kellelt oli pääslas leitud kanepit. “Samuti toimetasid politseinikud õhtu ja öö jooksul jaoskonda kümmekond inimest, kelle puhul oli alust kahtlustada narkootikumide tarvitamist,” ütles Rattas. Ka tuli politseil vastu hommikut tegeleda teadetega lähedal elavaid inimesi seganud valjust muusikast. “Öö vastu pühapäeva oli jällegi rahulikum,” sõnas ta.

Ka alevi elanikud tegid avalduse, mis postitati Orissaare FB gruppi. Postitaja sõnul kirjutas ta alevi vanainimeste ja Facebooki mitte kasutavate inimeste nimel. Nende palve oli, et kõik heliallikad võiksid jääda Illiku laiule. Sel aastal oli muusika ka alevis sees. “Kui külalised on normaalse kuulmisega, jälgige heli valjust kõigil öödel,” seisab postituses.

Samuti palutakse, et merekalda äärde ja supluskoha lähedusse ei lubataks festivali ajal ühtegi telki ega karavani. Sinna võiks panna ka paar WC-d. “Praegu ei soovita mitmes kohas mereäärselt jalgrajalt kõrvale astuda,” kirjutatakse avalduses.

Festivali korraldajate kommentaarid vaatamata lubadustele eile lehe trükkimineku ajaks Saarte Hääleni ei jõudnud. Lisame need esimesel võimalusel meie kodulehele.

Print Friendly, PDF & Email