JUHTKIRI: Pääsemine vetevallast

Kui põllumehed põuda kirusid, võisid Kuressaare Pika tänava elanikud kergendatult hingata – majaesine tee oli kuiv mis kuiv ning vähemalt ajutiselt möödas oht, et järjekordne mööduv auto su kodu poole aknani märjaks kastab.

Rataste alt vastu maja paiskuva veemassi võrdlus merelainega ei ole liialdus – kevadise sulaga ja suurte sadudega kaasnev uputus on selle tänava elanike jaoks tõeline ja aastaid kestnud nuhtlus.
Katsuge ise elada majas, mille konstruktsioonid on vee tõttu kahjustatud ja seinad pidevalt niisked. Kerge öelda, müü kodu maha ja osta uus – kes sellist kinnisvara tahaks?

Õnneks paistab tulevik pisut helgemais värves. Kuna peagi algavad linnas suured torutööd, saab hiljemalt järgmise aasta augustiks uue katte ka probleemne teelõik Pikal tänaval. Vahepealne aeg, kus kindlasti ei puudu suur kogus sajuvett, tuleb Pika tänava elanikel proovida veel kuidagi üle elada.

Print Friendly, PDF & Email