Iga kümnes töötas mustalt

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad külastasid juunis ja juulis Saaremaal ning Muhumaal 34 äriühingu ja ühe füüsilisest isikust ettevõtja kohvikuid, kauplemiskohti turul ja ehitusobjekte ning tuvastasid 102 kontrollitud töötajast 11 registreerimata töötajat.

Ehitusobjektide töötajad olid kõik registreeritud, kuid toitlustussektoris leidis amet siiski töötajaid, kellele ei tehta ametlikke väljamakseid, ütles MTA maksuauditi üksuse juht Airi Lepassar pressiteate vahendusel. “Ka töötajad ise peaksid arvestama, et ümbrikupalka saades ei laiene neile riigi poolt pakutavad sotsiaalsed garantiid,” selgitas Lepassar.

Ühes kohvikus registreeriti kolm töötajat samal ajal, kui MTA ametnikud teisi kohti külastasid. Täiendavalt registreeriti juba kontrollitud söögikohtades samal päeval veel 11 töötajat.

Print Friendly, PDF & Email