Saarte jahimeestele vabariikliku kokkutuleku üldvõit

TÄISTABAMUS: Saarte jahimeeste seltsi esindus auhinnaks saadud ulukite käitlemise statiiviga. Esireas vasakul saarlaste esinduse pealik Vilmar Rei, ülejärgmine seltsi tegevjuht Ive Kuningas. Saarlaste lippu lehvitab aktiivne võistleja ja kaaslaste ergutaja Martin Hein Orissaare seltsist.
EJS

Saarte jahimeeste selts tuli nädalavahetusel Pärnumaal Pärlseljal toimunud vabariiklikult jahimeeste kokkutulekult taas tagasi üldvõiduga.

Võit saavutati ka eelmisel aastal ja aasta varem olid saarlased parimad maakondlikus arvestuses.

Tänavu kavas olnud kümnest erinevast võistlusest oli Saaremaa esindus esikolmikus pooltel.

Esikoht saadi kuulilaskmises, samuti peibutamises, mis koosnes kahest osast – hirve ja hundi peibutamisest. Kutsemitmevõistluses pälviti teine koht, kolmas aga saadi kokanduses ja temaatilise stendi eest.

Seltside arvestuses võidetud esikohaga toodi auhinnana Saaremaale pööratav uluki käitlemise statiiv.

“Eks me otsustame, kes selle endale saab ja kus see üles pannakse,” lausus Saarte jahimeeste seltsi tegevjuht Ive Kuningas. Ta ütles edasi ka tänusõnad kõikidele osalejatele, võistlejatele ja korraldajatele ägeda ürituse eest.

Saaremaalt käis Pärnumaal Pärlseljal umbes kakssada inimest. Kokku oli üritusel kolme päeva jooksul aga ligi 6000 osalejat.

“Jahimeeste kokkutulek on Eesti jahimeeste seltsi (EJS) aasta tähtsaim ettevõtmine. Oleme selle kujundanud sündmuseks, kuhu on lisaks jahimeestele oodatud ka pere ja kaaslased ning samuti neljajalgsed sõbrad, keda oli sel korral 300 ringis,” selgitas EJSi tegevjuht Tõnis Korts.

Tänavune jahimeeste kokkutulek “100 Pärnus” toimus 38. korda ning esimesest kokkutulekust Ida-Virumaal Toila-Oru pargis möödus 50 aastat.

Print Friendly, PDF & Email