LUGEJA KÜSIB: Kes peab koristama surnud loomad teelt? (3)

“Kes peab teedelt ja aleviku- või linnatänavalt koristama auto alla jäänud loomade (sh koerte ja kasside) surnukehad?”

Sille Ader, keskkonna­ameti kommunikatsioonijuht:

Maanteel hukkunud suuruluki (hunt, karu, ilves, metssiga, punahirv, põder või metskits) leidmisel tuleb helistada keskkonnainfo telefonile 1313 ja surnud suuruluki koristavad üldjuhul jahimehed. Maanteel (riigiteel) hukkunud muu looma korral tuleb teatada maanteeinfo telefonile 1510. Kohalikel teedel ning tänavatel (linnas, alevis või alevikus) hukkunud looma puhul tuleb teatada vastavale kohalikule omavalitsusele (tee omanikule), kes koristab looma.

Mikk Tuisk, Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja:

Kuressaare linnas peab teedelt ja tänavatelt loomade korjused koristama Kuressaare Linnamajandus, endise Leisi valla territooriumil Leisi kommunaalamet, endise Lääne-Saare valla territooriumil Lääne-Saare haldus, mujal vallas osavaldade teenuskeskused.

Riigimaanteedel peab teed puhtana hoidma maanteeamet.

Print Friendly, PDF & Email