Aasta õpetaja finalistide seas kaheksa saarlast

Selgunud on aasta õpetaja 2018. aasta finalistid ehk maakondlike komisjonide ja kõrghariduskomisjoni esitatud nominendid, kes liiguvad edasi riiklikku komisjoni. Lõppvooru nominendid selguvad augustikuus ja võitjad 14. oktoobril.

Saaremaalt on finalistide seas Siret Liiv (kategooria aasta lasteaiaõpetaja, kesklinna eralasteaed Naerusuu), Irina Arhipova (aasta klassijuhataja, Kuressaare ametikool), Ülle Kreos (aasta põhikooli aineõpetaja, Kuressaare Vanalinna kool), Aarne Loorpuu (aasta gümnaasiumiõpetaja, Saaremaa ühisgümnaasium), Merit Karise (aasta kutseõppeasutuse õpetaja, Kuressaare ametikool), Leelo Laus (aasta tugispetsialist, Kuressaare gümnaasium), Neeme Rand (aasta õppeasutuse juht, Kuressaare ametikool) ja Jaanis Sarapuu (aasta hariduse sõber).

Esmakordselt tunnustatakse galaüritusel “Eestimaa õpib ja tänab” haridustöötajaid kokku enam kui 155 000 euroga. Valitsuse korraldusega antakse alates tänavusest aastast igal aastal välja üks riiklik elutööpreemia ja kuni üheksa aastapreemiat. Riikliku elutööpreemia suurus on 65 000 eurot, aastapreemia on 10 000 eurot.

Aastapreemiad saavad tänavu aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta õppejõu, aasta tugispetsialisti ja aasta õppeasutuse juhi kategooria laureaadid. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate.

Gala toimub 14. oktoobril Estonia kontserdimajas, sündmusest teeb otseülekande Eesti Televisioon. Tunnustusürituse eestvedajateks on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit.

 

Print Friendly, PDF & Email