Tänasest on bussisõit tasuta (46)

Alates pühapäevast, 1. juulist on maakonnaliinidel bussisõit reisijate jaoks tasuta.

Saaremaa valla transpordinõuniku Karl Tiitsoni sõnul ei pea reisija tegema midagi muud, kui astub lihtsalt maakonna- või linnaliini bussi ja ütleb juhile peatuse, kuhu ta sõita soovib. Siis annab juht reisijale pileti, mille eest raha maksma ei pea.

“Linnaliinibussides ei pea ütlema isegi seda, kuhu sõita soovid,” rääkis Tiitson. “Maakonnaliini bussides peab peatuse ütlema seepärast, et vallavalitsus saaks paremini korraldada liinivõrku ja et oleks teada, kuhu inimesed sõidavad.”

Samas on oluline meeles pidada, et kommertsliinidel ehk mandriga ühendust pidavates bussides peab reisija pileti ostma ka pärast 1. juulit. Näiteks kui inimene soovib Kuressaare–Tallinna bussiga Kuressaarest Orissaarde sõita.

Print Friendly, PDF & Email