Saarlane pürgib parimaks metsamajandajaks (1)

Aprillis kuulutas Eesti Erametsaliit koos Erametsakeskusega välja parimate metsamajandajate konkursi, kuhu oodati kandideerima oma metsast hoolivaid ja seda vastutustundlikult majandavaid metsaomanikke. Juba 25. korda toimuval konkursil osaleb tänavu üheksa kandidaati, metsaomanikke on Hiiu-, Saare, Järva-, Lääne-, Viljandi- ja Virumaalt. Saaremaalt kandideerib parima metsamajandaja tiitlile Ilmo Torn Saaremaa metsaühingust.

Konkursil osalejaid hindab neljaliikmeline komisjon, kes külastab kõigi kandidaatide metsi ning hindab metsaomanike viimaste aastate metsamajanduslikke töid ja muid metsa erinevate väärtustega seotud tegevusi. Arvesse võetakse ka nende põhimõtteid ja väärtushinnanguid metsade majandamisel, panustamist kogukonna ja maaelu arengusse ning traditsioonide hoidmisse.

Parim metsamajandaja kuulutatakse välja 18. augustil Haapsalu külje all Uuemõisas toimuval kogu pere metsapäeval.

Print Friendly, PDF & Email