Lühidalt KULTUURIST

Almi Tugevalt uus raamat

Kirjastuselt Paljasjalg ilmus projekti “Eesti 100 luuleraamatut” raames Saaremaa poetessi Almi Tugeva raamat “Loovuse laegas”.

Autori sõnul on kogumik pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ning sisaldab mõtteteri, luulet ja lühiproosat. Tugeva peamised inspiratsiooniallikad on loodus ja meri, kuid proosalugudes jutustab ta oma lustakatest lapsepõlvejuhtumistest.

Tema sulest on varem ilmunud viis luulekogumikku: “Valgus pimeduse üle”, “Hingease ja eluniidid”, “Hingekeel”, “Elu läbi imede” ja “Eluvilju jagades”.

Almi Tugeva luule on andnud inspiratsiooni ja ideid mitmetele heliloojatele – Piret Pormeister-Ripsile, Priit Pajusaarele, Heiki Rosinale, Slavik Vanemale, Marten Meibaumile.

Luuleraamatute sarjaga “Eesti 100 luuleraamatut” tähistab kirjastus Paljasjalg Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Raamat on müügil Apollo ja kirjastuse Paljasjalg veebipoes.


Kodukandilood tulevad taas

Tuleval nädalal, 24. juunil ja nädal hiljem, 1. juulil saab Kogulas Viimiku talu õuel taas vaadata Kärla näitlejate vabaõhulavastust “Kodukandilood”.

Mullu suvel mängitud kahel etendusel käis üle 300 vaataja. Hiljem selgus, et soovijaid olnuks veelgi, aga paraku ei jõudnud info õigeaegselt nendeni. Näiteseltskond lubas seetõttu tänavu tükki korrata. Esimene kogupereetendus mängitakse justkui jaanipäeva lisana 24. juunil ja teine etendus 1. juulil. Algus on mõlemal korral kell 13.

Sarnaselt eelmise aastaga on etendusel kolm vaatust ning vaheaegu sisustavad kohalik pirukavalik ja käsitöönäitus. Etenduse külastajad saavad sisustada terve pärastlõuna. Vaatusi mängitakse erinevates paikades, nii laval kui ka looduses, ja vaatajad peavad arvestama, et tuleb liikuda rohus ja seista ka tuule käes. Kodukandilood jutustavad ümbruskonna külade minevikust, Suurest Tõllust ja tänapäeva tublidest inimestest. Vihma korral etendusel menu ei oleks, siis sööme suures telgis suppi ja pirukaid.

Sven Aavik

Print Friendly, PDF & Email