Parvlaev Mercandia jõudis Eestisse (1)

Suveperioodiks renditav parvlaev Mercandia VIII jõudis pühapäeva hilisõhtul Rohuküla sadamasse.

Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad rentis suveperioodiks varulaeva Mercandia VIII, alus jääb kuuenda laevana varulaevaks, kui Regula alustab tellitud lisareisidega Virtsu ja Kuivastu vahel.

Mercandia VIII on Väinamerel sõitva Ionase sõsarlaev, sarnanedes kunagisele siinsele laevale Viire. Seni oli parvlaev varulaevana kasutusel Taanis Helsingborgi–Helsingøri liinil. Mercandia saab Väinamere sadamates teenindada alumise autotekiga, kuhu mahub ligikaudu 60 sõiduautot.

Valitsus eraldas aprilli lõpus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile lisarahastuse, et katta suursaartega parvlaevaühenduse mahtude suurendamise kulud, mis on tingitud reisijateveo nõudluse suurenemisest ja vajadusest tuua kummalegi liinile lisalaev.

Lisalaevade tellimise rahaline kulu riigile on 920 000 eurot Saaremaa liinile ja 144 000 Hiiumaa liinile.

Print Friendly, PDF & Email