Karl Patrick Lauk võitis Prantsusmaal velotuuri

Karl Patrick Lauk võitis pühapäeval Prantsusmaal Tour de Loire-Atlantique´i 170 km pikkuse kolmanda etapi ja kindlustas endale sellega ka tänavuse esimese velotuuri üldvõidu.

Laupäeval sõidetud proloogil oli Lauk 15. Õhtusel esimesel etapil tal grupifiniš ebaõnnestus ja nii tuli leppida 34. kohaga. Pühapäevast kolmandat etappi alustas Lauk üldarvestuse 15. kohalt, kui kaotust liidrile oli kõigest 14 sekundit. Etapivõiduga keeras klubi Viiking aga kõik enda kasuks ja troonis velotuuri võitjana. Võidusõidu tase oli tugev, sest nädalavahetusel on Prantsusmaa karikas ja paljud esimese divisjoni tiimid sõitsid seepärast kaasa.

“Velotuuri võit ei tulnud oota­matult, vaid boonusena, sest teise koha saanud mehega sõitsime kogu aeg võrdselt ja viimase etapi võiduga teenitud lisasekundid tõid kokkuvõttes võidu,” rääkis Karl Patrick Lauk.

Laugu sõnul oli viimane etapp päris raske. Lauk sõitis oma peamise konkurendiga koos aktiivselt ja keerulisi olukordi oli palju. Lõpuringidel sõideti kahekesi eest ära, kuid kaks konkurenti jõudis järele ja nad võtsid kohe ette ka rünnaku. Neil oli ka edu, kuid saarlane püüdis konkurendid siiski kinni. Viimasel ringil suutis Lauk rünnakud ära kannatada. “Finiš oli juba õigete otsuste tegemine,” tõdes rattur.

Print Friendly, PDF & Email