Prokuratuur: naine hüppas ise autost välja (12)

Prokuratuur leiab, et märtsi lõpus Saaremaal tee äärest leitud 28-aastase naise surm oli õnnetus. Mõnisada meetrit surnukehast eemal leitud auto juht saab aga süüdistuse joobes juhtimise eest.

“Uurimise käigus leiti, et hukkunud naine ja roolis olnud mees tarvitasid ühiselt alkoholi ning istusid siis koos autosse, et sõita tuttava juurde,” selgitas prokurör Rainer Amur. Teel tabas juhti lisaks joobele, kuid võimalik, et just joobe tõttu terviserike, mistõttu ta ei suutnud autot turvaliselt juhtida ning sõiduk kaldus kord ühele, kord teisele poole teed teepeenrale. “Võimalik, et juht kaotas teadvuse. Tõenäoliselt kartis naine liiklusõnnetust ja otsustas teel kontrollimatult liikunud sõidukist välja hüpata.”

Naine suri kukkumisest saadud vigastustesse haiglas. Uurimise käigus ei leitud mingeid jälgi vägivallast või kokkupõrkest autoga.

31. märtsi õhtul kell 20.47 sai häirekeskus teate, et Reo külas Kuivastu–Kuressaare maantee 132. kilomeetril seisab suunaga Kuressaare poole keset teed auto ja selles üksinda viibiv juht on joobetunnustega.

Teataja võttis autovõtmed enda kätte ja jäi politseid ootama. Politsei tuvastas kohapeal, et 46-aastane sõiduautot Ford Mondeo juhtinud mees on purjus. Autost ligi 360 meetrit Kuivastu poole leiti kraavist lamamas raskes seisus 28-aastane naine, kes toimetati Kuressaare haiglasse, kus ta hiljem suri.

Print Friendly, PDF & Email