Jooksjad ründavad Guinnessi rekordit

Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva puhul tahab Eesti kergejõustikuliit kinkida Eestile 100x 10 000 meetri teatejooksu Guinnessi rekordi, mille saavutamisele hakkavad kaasa aitama ka saarlased.

Rekordiüritus toimub 30. juunist 3. juulini Kadrioru staadionil. Kolm ööpäeva kestval rekordiüritusel jooksevad ka sõudmise kahekordne olümpiahõbe ja maailmameister Jüri Jaanson, maratoonar Leila Luik, endine jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja ja kiiruisutaja Saskia Alusalu. Saarlastest on nimekirjas Kalev Õisnurm, Mairo Mändla ja Tarmo Mändla.

Kehtiv Guinnessi rekord 69.06.52 püstitati 100×1 0 000 meetri teatejooksus 2015. aastal USA-s. 24. mail sai Inglismaa Kuninglike Õhujõudude meeskond ajaks 64.36.22, kuid seda pole veel rekordina kinnitatud.

Print Friendly, PDF & Email