ÜLESKUTSE: Purjeretke Hinge purjed meeskond kutsub kohtuma ja meresõidule

Esmaspäeval, 4. juunil kell 11.30 on saarlased oodatud Kuressaare päevakeskusesse kohtuma rahvusvahelisel humanitaarmissioonil “Hinge purjed” Läänemerel purjetavate inimestega. Projekti eripära on selles, et pimedad inimesed purjetavad pikkadel merereisidel üheskoos vabatahtlikega. Koos võisteldakse edukalt ka erinevatel veekogudel peetavatel regattidel.

Hinge purjede projekti raames on Läti lipu all sõitvatel katamaraanjahtidel Läänemerel toimunud retkedel Kuressaares peatutud juba kolmel korral ja loodud head sidemed kohalike puuetega inimestega. Headeks sõpradeks on saadud saarlasest ettevõtja, ratastooli-mehe Jüri Heinlaidiga.

Projekti “Hinge purjed” algataja ja juht Oleg Kolpaštšikov on kurikaelte korraldatud plahvatuses pimedaks jäänud mees, kes nüüd koordineerib pimedate inimeste tegevusi Venemaal ja peab motivatsiooniloenguid paljudes riikides. Seekordsel poolteisekuusel reisil Läänemerel, kus peatutakse kuue riigi kümnes sadamas, on katamaraanjahi Lover meeskonnas ka Uurali nimekas maalikunstnik-portretist Boriss Hohonov.

Reis algab Riiast, esimene peatus ongi Kuressaares, edasi purjetatakse Soome Turu linna, sealt Oulusse, Stockholmi, siis jälle Baltikumi. Reis lõpeb juuli keskel Kaliningradis suure purjetamisvõistlusega. Eestis mujal kui Kuressaares seekord ei peatuta. Koos projekti “Hinge purjed” tutvustusega esitletakse päevakeskuses toimuval kohtumisel ka seda, kuidas professionaalse kunstniku juhendamisel maalivad pimedad inimesed. Publiku silme all valmiv taies kingitakse kohalikele vastuvõtjatele.

Purjerahvaga kohtuma tuleb saarele ka Eesti Pimedate Liidu aseesimees Priit Kasesalu, kes tegutseb pimedate raamatukogu teabejuhina.

Pärast vestlusringi ja maalimise töötuba kutsub Loveri meeskond kõiki huvilisi jahisadamasse, et minna kell 15 väikesele meresõidule. Kata­maraanjahile mahub 30-35 inimest.

Täiendav info Oleg ( +79068102288) ja Malle ( +37258530515) .

Print Friendly, PDF & Email