Taxify väärtus kasvas miljardi dollarini (5)

Saarlaste loodud transpordiplatvorm Taxify kaasas 175 miljonit dollarit, juhtinvestor oli seejuures Saksamaa autotootja Daimler.

Investeerimisringis osales ka Taxify strateegiline partner Hiina sõidujagamisettevõte Didi. Uute investoritena lisandusid Euroopa kasvuettevõtetele keskendunud riskikapitali fond Korelya Capital, Eesti riskikapitalifond United Angels ja TransferWise’i kaasasutaja Taavet Hinrikus. Taxify juhatusse hakkab kuuluma ka Daimleri esindaja, vahendas BNS.

Taxify kaasasutaja ja tegevjuhi Markus Villigi sõnul suunab ettevõte investeeringu tehnoloogilistesse arendustesse ning laienemisse eeskätt Euroopa ja Aafrika turgudel. “Meie suurim väljakutse on parima tiimi kasvatamine. Soovime aasta lõpuks kasvatada meeskonda 300 inimese võrra, väga suur rõhk on inseneridel ja andmeteadlastel,” ütles ta.

Taxify asutas 2013. aastal toona 19-aastane Saaremaalt pärit Markus Villig. Täna on Taxify kõige kiiremini kasvav sõidujagamisplatvorm maailmas, sellel on üle 10 miljoni kasutaja ja üle poole miljoni juhi rohkem kui 25 riigis.

Print Friendly, PDF & Email