Leisi vabatahtlikud saavad uuema päästeauto (3)

Päästeamet võõrandab üle Eesti vabatahtlikele 23 operatiivteenistuses olnud põhiautot. Saaremaale jõuab neist üks auto, mis läheb Leisi vabatahtlikule päästekomandole.

Päästeameti pressiesindaja Riin Oeselg ütles, et järgmisest nädalast algab lepingute koostamise ja allkirjastamise protsess. Seega ei osanud ta autode üleandmise ja kohalejõudmise täpset aega veel öelda.

Võõrandamisele läheb 23 Scania Rosenbauer tüüpi kasutatud põhiautot, mis on varem olnud päästeametis operatiivteenistuses. “Võõrandatav tehnika on kaasaegsem ning aitab vabatahtlikel komandodel pakkuda oma kogukonnas tõhusamat päästeteenust ja paremini panustada ennetustegevustesse,” ütles päästeameti nõunik Mart Haljaste.

Praegu on vabatahtlike käsutuses olevate autode keskmine vanus 35 aastat. Võõrandatavate põhiautode keskmine vanus on 19,5 aastat.

Print Friendly, PDF & Email