Kõige kenamad postkastid pärjatud

MTÜ Saaremaailm, rahvakultuurikeskuse, Saaremaa muuseumi, Saarte Hääle ja Omniva koostöös kuulutati laupäeval välja kõige kenam postkast, milleks osutus Kuldar Allese Abrukal asuv majake mere ääres.

LUGEJATE LEMMIK: Saarte Hääle lugejad hääletasid oma lemmikuks Aado Himmisti Suurna külas asuva tõllakujulise postkasti. Auhinna andis Aadole üle Saarte Hääle fotograaf Maanus Masing. Pildil ka Maris Rebel.
RAUL VINNI


Varem suvesaarlane ja nüüd lapsega Abruka saarel Tani-Peetril isapuhkust veetev Kuldar Alles rääkis oma postkasti konkursile esitades, et Abrukal on postkastile talu nime ja aadressi kinnitamine üsna mõttetu, sest postiljon teab täpselt, millise talu postkastiga tegu. Seda enam, et postkast on välimuselt ja isegi materjalidelt identne sealsete hoonetega.

Postkasti pani Alles püsti sel talvel. Enne seda polnud tal üldse postkasti.

Nüüd tõi Kuldar Allese talu väikest venda meenutav postkast peremehele konkursil auhinnalise 1. koha. Žürii hinnangul on tegemist suurepärase ja läbimõeldud teostusega, postkast sobis miljööga ja on paigutatud kohta, kus seda enne polnud. Lisaks kaasnes sellega südamlik lugu.

Teise koha ja ühtlasi Saarte Hääle lugejate lemmiku tiitli pälvis Suurna tõld – Aado Himmisti efektne tõllakujuline postkast, mis sai Saarte Hääle korraldatud hääletusel ligi 300 lugeja poolehoiu. Himmistile anti auhinnaks aastane priipääse Saaremaa muuseumisse ja aastane tasuta lehetellimus.

Kolmandat ja neljandat kohta jäid jagama Kaasiku kena kollane postkastimajake, mille omanik on Küllike, ja Pidumäe postkast, mis kuulub Kersti Vagale.

Konkursi ühe korraldaja Maris Rebeli sõnul osales konkursil 19 väärikat postkasti. “See on žüriile justkui paras ports hinnata, aga kõik olid väga erinäolised ja põnevad,” märkis Rebel. Hindamine oli tema sõnul päris raske. “Igaühele oleks hea meelega mingi eripreemia andnud. Samas saigi iga osaleja oma postkasti väikese tänukomplekti.”

Rebeli tänusõnad kuuluvad kõigile osalejaile ja toetajaile, sh rahvakultuurikeskusele, Saarte Häälele, Saaremaa muuseumile, Omnivale, Saaremaa vallavalitsusele, Paul Tohvile, Loo Laulale, Maru ärile ja tänavafestivalile. Samuti Maanus Masingule, Rita Valgele, Merit Karisele ja Margit Tammelehele.


ERIPREEMIAD

Muuseumi eripreemia – Kristiina Issak
Noore disaineri eripreemia – Laura Aadussoo
Omniva eripreemia kogukonna koostöö eest – Jõgela postimaja, Jõgela küla rahvas
Maru äri eripreemia – punane haldjaga postkast, Tiina Pitk
Paul Tohvi äramärkimine – Poseidon rannatalus, Sigrit Pelska

Print Friendly, PDF & Email