Kuressaare Euroopa kultuuripealinnaks (13)

Homme kuulutab Kuressaare linn välja kandideerimise Euroopa kultuuripealinna tiitlile, mille saab 2024. aastal üks Eesti linn.

“Konkurents saab olema tihe ning meil on tugevad ja väärikad konkurendid,” ütles Saaremaa abivallavanem Helle Kahm. Eelvalik kõigi kultuuripealinnaks soovivate Eesti linnade seast tehakse 2018. aasta oktoobris, seni on kandideerimisest teatanud Narva ja Tartu. Lõppvalik tehakse teatavaks 2019. aasta lõpus.

Mihkel Tamm

Vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Mihkel Tamm märkis, et Kuressaarele on kandideerimise juures esmatähtis kaasamine – kaasata meie oma inimesi nii Saaremaal kui ka saarlasi väljaspool Saaremaad nii linna kui laiemalt ka valla kultuurielu arendamisse ja kultuuri nautimisse selle erinevates vormides.

Euroopa kultuuripealinnade valimine on Euroopa Liidu algatus. Kultuuripealinna meetme üldised eesmärgid on ühest küljest hoida ja edendada kultuuride mitmekesisust Euroopas, tuua esile nende ühiseid jooni ja suurendada kodanike seas ühtsesse kultuuriruumi kuulumise tunnet ning teisest küljest toetada kultuuri rolli linnade pikaajalises majanduslikus, sotsiaalses ja linnalises arengus.

“Kultuur elab meie ümber ja väga oluline on tuua kõiki inimesi kultuurile lähemale, aidates sel moel lahendada ka tänapäeva sotsiaalseid probleeme,” tõdes Tamm.

Kuressaare kandideerimine Euroopa kultuuripealinnaks kuulutatakse välja Kuressaare tänavafestivalil 26. mail kell 16.30.

Esimene Euroopa kultuuripealinn Eestis oli 2011. aastal Tallinn.

Print Friendly, PDF & Email