Ainult täna Kuressaare lossipargis: 100 oravat

Täna näeb Kuressaare lossipargi puudel Kuressaare ametikooli disainisuuna õmbluseriala õpilaste ühepäevast vabaõhunäitust “100 oravat EV aastapäevaks Kuressaare lossiparki”.


Näituse eesmärk on meenutada eelkõige lastega peredele, kes pargis jalutamas käivad, pargi ajalugu.

Oravad on taaskasutatud tekstiilist õmmeldud karakternukud, mis riputatakse puudele ja mis kujutavad lossipargi ajaloolisi tegelasi või oravate evolutsiooni uuteks tegelasteks.

Ajaloolistest tegelastest on esindatud nt apteeker-orav Fliess, kes tegi esimesena ettepaneku ehitada lossiparki kuurhoone, jalgpallur-oravad meenutamaks lossihoovis toimunud punkarite ja politsei matše, Saaremaa kuulsaim kunstnik-orav Eerik Haamer.

Oravate õmblemist juhendas Piret Paomees, oravaid aitasid kavandada stilistiõpilased Toivo Kõsteri juhendamisel. Projekti idee, karakterite loomise õpe ja projekti planeerimine toimus Merit Karise juhendamisel.

28. maist 5. juunini saab oravaid näha Kuressaare ametikooli Disainimajaka galeriis. 5. juunil kl 17 on Disainimajaka galeriisse oodatud lasteaialapsed ja algklasside õpilased, lapsed võivad võtta loosi ja saada ühe orava endale päriseks. Osa oravaid läheb kohalikule päästeametile, kes omakorda annab need tööülesandeid täites edasi lastele.

Print Friendly, PDF & Email