Noored eurooplased saavad aimu Saaremaa võludest

Eile tunnike pärast keskpäeva oli Kuressaare raekoja saal ühtäkki noori täis. Tegemist oli Euroopa Liidu Erasmus+ programmi projekti “Route Docs” noortega, kes lennanud Saaremaale Türgist, Portugalist, Hispaaniast ja Horvaatiast. Ühtekokku oma poolsada noort inimest. Nende aega sisustab siin ja veab ühtlasi kogu projekti Kuressaare ametikooli poolt turismiteenuste õppesuuna kutseõpetaja Elle Mäe.

Ligi nädalane programm on kokku saanud kirju: külastatakse suuremaid vaatamisväärsusi, tutvutakse ametikooli ja sealsete inimestega, rääkimata põnevate töötubade läbitegemisest ja meelelahutuslikumast-lõõgastavamast poolest.

Muu hulgas kohtutakse erinevate valdkondade esindajatega ning sedalaadi kogunemine oli ka eilne kokkusaamine raekojas, kus Saaremaa majandusest kõneles Saare arenduskeskuse projektijuht Piret Pihl, lustakaid lugusid turistidega suhtlemisest pajatas Visit Saaremaa turismiinfospetsialist Kristina Mägi ning sellest, kuidas kõik siin toimuv viimaks varem või hiljem kohaliku meedia, nii Saarte Hääle kui ka Kadi raadio vahendusel saarlasteni jõuab, rääkis Saarte Hääle ja Kadi raadio ajakirjanik Kertu Kalmus.

Kui tänane ja homne programm on valdavalt asine ja informatiivne, siis kolmapäev ja neljapäev mööduvad suuresti puhkuse tähe all: läbi tehakse näiteks 4,8 km matk Koigi rabas, peetakse piknikku Panga pangal, mekitakse saaremaiseid roogasid Lümanda söögimajas, mängitakse Mändjalas ketasgolfi ning öeldakse tere Muhus elavatele jaanalindudele, kängurutele ja sebradele.

Enne nädala lõpus oma koju naasmist peatuvad noored hispaanlased, türklased, horvaadid ja portugallased korra ka Tallinnas, et teha tutvust vanalinnaga.

Sama projekti raames külastasid Saaremaa noored läinud talvel Tenerifet. Pärast seekordset ringitrippimist Saaremaal on ees ootamas veel kaks projektikohtumist erinevais paigus.

Print Friendly, PDF & Email