Muuseumiööl 3000 külastajat

Tänavusel muuseumiööl, mille moto oli “Öös on pidu”, külastas Saare maakonna muuseume umbes 3000 inimest.

Saaremaa muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Taniel Vares ütles Saarte Häälele, et lossis käis 2700 külastajat, Aavikute majamuuseumis ja Mihkli talumuuseumis Vikil mõlemas ligi 150 inimest, lisaks bussireisil osalenud.

Lossis sai muuseumiööl näha-kuulda Kuressaare muusikakooli õpilaste esinemist, Mihkli talumuuseumis Vikil oli õhtu teemaks “Vanad kombed, vanad tantsud”, Muhu muuseumis Koguval esinesid rahvatantsurühmad ja rahvamuusikud. Maret Soorski juhatusel tehti bussiring, mille käigus peatuti Jööri külamuuseumis ja Koguva külas.

Saaremaa muuseum tänab kõiki esinejaid ja osalejaid, tänu kellele selleaastane muuseumiöö korda läks. Erilised tänusõnad Kuressaare muusikakooli õpetajatele ja õpilastele, Toomas Tangule ja Kairit Sepale, laulu- ja tantsuseltsile Kanarbik, Kalle Kadarikule ja Ain Hannusele, Merlin Varesele ja Liisi Lõole, Tiiu Villsaarele ja Urmas Rahnikule, Jööri külamuuseumi eestvedajale Sulev Peäskele ja Muhu muuseumile.

Print Friendly, PDF & Email